17 augusti 2019
15:00

IFK Holmsund

Referat: Ohtana/Aapua FF - IFK Holmsund

På Skolvallen inkasserar Ohtana/Aapua sin första hemmaförlust för säsongen då matchen mot Holmsund slutar 0-1 (0-1)
Första halvlek inleds med en chans för Holmsund där skottet från straffområdeslinjen går rakt på Felix Pekkari. Holmsund är inledningsvis det spelförande laget och i den 14:e minuten sågar man sig igenom OA-försvaret och Oscar Collin kan fri mot Felle rulla in bollen till 0-1. Nästa riktigt farliga chans kommer två minuter senare när Felle styr, ett välplacerat skott mot krysset, över ribban. OAFF som inte haft några anfall att tala om får i den 28.e minuten fram bollen mot Johannes Pekkari som trycker sig förbi försvararen och tåar bollen förbi målvakten, men strax utanför. Tre minuter senare har Holmsund en fin nick som stryker Felles högra stolpe. I den 37:e minuten kommer Danne Mäki fram och lossar ett fint skott där målvakten gör en snygg räddning vid ena stolpen. Halvleken sista chans är ett jätteläge för Holmsund som får ett nickläge från 6-7 meter som tvingar Felle till en utmärkt reflexräddning där Matti Ström är först på returen och spelar bort bollen. Vi går till paus med underläge 0-1 vilket speglar matchen.

Andra halvlek blir totalt omvänd och OAFF dominerar stundtals stort. I den 52:a minuten får Danne Mäki på ett hårt skott som passerar målvakten men tyvärr i ribban, returen går till Johannes Pekkari som från ca 10 meter får fin träff men bollen går utanför stolpen. OA fortsätter att trycka på med bollar upp mot Adam som får ta mycket stryk i luftduellerna och rätteligen borde fått med sig flera frisparkar. Nästa läge kommer i den 76:e minuten när ett långt inkast från King når John Kalla som från några meter sätter bollen strax utanför. I den 87:e minuten kommer Borri loss på vänsterkanten men skottet smiter uttanför målisens vänstara stolpe. På en kontring i slutminuten tar sig en IFK:are igenom men skottet går rejält utanför och matchen slutar 0-1.

Sett över två halvlekar kan man säga att lagen hade varsin, Holmsund var det bättre laget i första medan OAFF dominerade andra halvlek. OA var värda oavgjort men saknade effektiviteten när chanserna dök upp. I OAFF gjorde Felle Pekkari ett par jätteräddningar i första halvlek och höll laget kvar i matchen. I backlinjen går plussen till Elias Ylipää och Mattias Ström. På mittfältet plussar vi för Danne Mäki och Yassin Aadali, som kom in efter paus. Anfallsmässigt går plusset till Johannes Pekkari som var nära både ett och två mål, men denna dag ville inte bollen gå i nät. I Holmsund går plussen till backlinjens Grant Michaels och offensivt plussar vi för Andreas Blomberg och Oscar Collin.
Domaren Joel Bäckström gör en godkänd insats men knuffarna ryggen på Adam vid höjdduellerna borde gett oss fler frisparkar.
Hörnor: 5-7, Gula kort: 1-0

Laget: Felle - Liam, Elias Y, Petteri, Mattias S (ut 74), Johan P (ut 46), John, Daniel M, Nisse - Martin T (ut 3), Adam
Ers: Johannes P (in 3), Yassin (in 46), Sakrin (in 74), Elias P, Johannes P, Dennis M